Bramborová pánev se zeleninou
Suroviny
- 450 g Brambory
- 100 g Olivy nakládané
- 250 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.72 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 7 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 830.7 mg
- Vláknina 14736.5 mg
- Vitamín A 14736.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a celé opečeme na 3 lžících oleje. Mírně je osolíme a opepříme.
-
2
Omytý lilek a cuketu nakrájíme na silnější plátky. Brambory vyjmeme z pánve, přidáme zbylý olej a opečeme na něm lilek a cuketu.
-
3
Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka, očištěné papriky krájíme na nudličky. Brambory, papriky a cibuli vložíme do pánve. Přidáme lístky oregana, olivy, zalijeme vínem a vývarem.
-
4
Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Nakonec podle chuti přisolíme a opepříme.