Těstoviny se sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 930 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 33 g
- Sodík 860 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 107.3 mg
- Draslík 152.7 mg
- Vláknina 1220 mg
- Vitamín A 1220 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
-
2
Očištěný celer a cibulku nakrájíme na plátky a podusíme na 2 lžících másla.
-
3
Gorgonzolu rozdrobíme a s mlékem a ricottou rozmixujeme na kaši. Propasírujeme sítem, přidáme k zelenině a za stálého míchání zahřejeme. Osolíme a opepříme.
-
4
Uvařené těstoviny krátce osmahneme na zbylém másle a upravíme se sýrovou omáčkou na talíře. Podáváme posypané hrubě mletým červeným pepřem.