Řízky s jablky na calvadosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 90 ml Calvados
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 531.3 mg
  • Vláknina 5139.8 mg
  • Vitamín A 5139.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme teplé.

  • 2

    Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na plátky. Vložíme do výpeku od masa a opékáme asi 5 minut na mírném ohni. Zalijeme calvadosem, vmícháme hořčici a moučkový cukr.

  • 3

    Řízky vrátíme zpět do pánve, necháme prohřát asi 5 minut v horké omáčce a potom pokrm osolíme a opepříme.

  • 4

    Můžeme podávat s vařenou mrkví a hráškem.

Komentáře k receptu