Řízky s jablky na calvadosu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 20 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 531.3 mg
- Vláknina 5139.8 mg
- Vitamín A 5139.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme teplé.
-
2
Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na plátky. Vložíme do výpeku od masa a opékáme asi 5 minut na mírném ohni. Zalijeme calvadosem, vmícháme hořčici a moučkový cukr.
-
3
Řízky vrátíme zpět do pánve, necháme prohřát asi 5 minut v horké omáčce a potom pokrm osolíme a opepříme.
-
4
Můžeme podávat s vařenou mrkví a hráškem.