Jáhly s rozinkami a arašídy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 370 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 13.1 mg
- Draslík 533.2 mg
- Vláknina 26674.8 mg
- Vitamín A 26674.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninový vývar uvedeme do varu, jáhly vložíme do mísy a vývarem je zalijeme. Necháme asi 15 minut nabobtnat a potom je promícháme vidličkou, aby zůstaly sypké.
-
2
Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky, očištěný celer nakrájíme na kousky. Rozinky namočíme do vody.
-
3
V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme mrkev s celerem. Jáhly opečeme za stálého míchání na rozehřátém másle, po 5 minutách vmícháme zeleninu, okapané rozinky a arašídy. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.