Jahodová marmeláda bez cukru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 383.7 mg
- Vláknina 10005 mg
- Vitamín A 10005 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 147 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody omyjeme, nasypeme do hrnce a podlijeme trochou vody.
-
2
Mírně povaříme asi 15minut, přidáme datlový sirup a promícháme.
-
3
Dle návodu rozpustíme agar v několika lžících vody a dvě minuty povaříme.
-
4
Přidáme ho k jahodám a povaříme minutku.
-
5
Naplníme menší skleničky, zavíčkujeme a sterilujeme při 80 stupních.