Jahodová marmeláda bez cukru

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Sirup datlový
  • 2 kávová lžička Agar
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 383.7 mg
  • Vláknina 10005 mg
  • Vitamín A 10005 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 147 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody omyjeme, nasypeme do hrnce a podlijeme trochou vody.

  • 2

    Mírně povaříme asi 15minut, přidáme datlový sirup a promícháme.

  • 3

    Dle návodu rozpustíme agar v několika lžících vody a dvě minuty povaříme.

  • 4

    Přidáme ho k jahodám a povaříme minutku.

  • 5

    Naplníme menší skleničky, zavíčkujeme a sterilujeme při 80 stupních.

Komentáře k receptu