Okurky dušené se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 51 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 2 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 367.2 mg
- Vláknina 6144.5 mg
- Vitamín A 6144.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané okurky podélně rozkrojíme, vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na kousky 2 cm dlouhé. Vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, trochu osladíme a dusíme. Jakmile jsou měkké, přilijeme šálek čerstvé smetany, smíchané se lžičkou polohrubé mouky, necháme přejít varem. Nakonec zakapeme citrónovou šťávou a přidáme usekaný kopr.
-
2
Podáváme jako přílohu k bílému masu nebo k vařenému hovězímu masu, používáme jako náplň do vaječných omelet.