Okurky dušené se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Okurky
  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 51 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 367.2 mg
  • Vláknina 6144.5 mg
  • Vitamín A 6144.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané okurky podélně rozkrojíme, vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na kousky 2 cm dlouhé. Vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, trochu osladíme a dusíme. Jakmile jsou měkké, přilijeme šálek čerstvé smetany, smíchané se lžičkou polohrubé mouky, necháme přejít varem. Nakonec zakapeme citrónovou šťávou a přidáme usekaný kopr.

  • 2

    Podáváme jako přílohu k bílému masu nebo k vařenému hovězímu masu, používáme jako náplň do vaječných omelet.

Komentáře k receptu