Kuřecí řízky v petrželkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Petržel - nať
  • 50 g Kapary sterilované
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1644 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 147.1 mg
  • Draslík 1461.9 mg
  • Vláknina 4141.8 mg
  • Vitamín A 4141.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce a opečeme na 3 lžících oleje. Zabalíme do alobalu, udržujeme teplé.

  • 2

    Petržel omyjeme a otrháme lístky. Česnek i šalotku oloupeme. Lístky petrželky, česnek, šalotku, kapary, sardelové řezy a zbylý olej rozmělníme na pyré, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

  • 3

    Řízky nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Podáváme s petrželkovou omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu