Kuřecí řízky v petrželkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1644 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 147.1 mg
- Draslík 1461.9 mg
- Vláknina 4141.8 mg
- Vitamín A 4141.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce a opečeme na 3 lžících oleje. Zabalíme do alobalu, udržujeme teplé.
-
2
Petržel omyjeme a otrháme lístky. Česnek i šalotku oloupeme. Lístky petrželky, česnek, šalotku, kapary, sardelové řezy a zbylý olej rozmělníme na pyré, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
-
3
Řízky nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Podáváme s petrželkovou omáčkou a vařenými bramborami.