Krůtí řízky v pomerančové omáčce
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Pomeranče
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 17 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 802.3 mg
- Vláknina 9744.3 mg
- Vitamín A 9744.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, omyjeme a osušíme. Olej smícháme se 2 lžícemi pomerančové šťávy, osolíme, opepříme a vmícháme na plátky nasekaný česnek. Řízky rozpůlíme a vložíme do marinády. Marinujeme asi 60 minut v chladničce. Dva pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Řízky vyjmeme z marinády a opékáme na pánvi bez tuku asi 8 minut z obou stran. Vyjmeme je z pánve a necháme na teplém místě.
-
3
Na pánev nalijeme ocet a za stálého míchání v něm rozpustíme cukr. Vlijeme citronovou a pomerančovou šťávu, přidáme oloupané, na plátky nakrájené pomeranče a prohřejeme.
-
4
Řízky upravíme na talíře a zalijeme pomerančovou omáčkou.