Vídeňské spitzbuben
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 17 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 90.8 mg
- Draslík 56.2 mg
- Vláknina 3031 mg
- Vitamín A 3031 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, cukr, nakrájené máslo, žloutky, mandle a špetku soli zpracujeme. Těsto dáme do chladu.
-
2
Vyválíme plát silný cca 3 mm a tvořítkem děláme čtverečky s ozdobným krajem, klademe na plech vyložený pečícím papírem.
-
3
U poloviny sušenek vypíchneme uprostřed ozdobné tvary.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 7-10 minut.
-
5
Čtverečky necháme vychladnout. Slepujeme polovinu čtverečků meruňkovou a polovinu rybízovou zavařeninou. Spojíme vždy jednu plnou a jednu vykrojenou sušenku, pocukrujeme. Uchováváme v dobře utěsněné nádobě.