Játrové špízy s fíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1067 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 252.1 mg
- Draslík 576.6 mg
- Vláknina 10866.2 mg
- Vitamín A 10866.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Feferonky omyjeme, nasekáme na jemno a smícháme s olivovým olejem, prolisovaným česnekem a nasekaným čerstvým rozmarýnem.
-
2
Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Opepříme je, naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny.
-
3
Bagetu pokrájíme na tenké krajíčky, omyté fíky rozkrájíme na dílky. Na špejle napichujeme játra střídavě s bagetou, fíky a lístky šalvěje. Pečeme na másle ze všech stran asi 5 minut.
-
4
Upečené špízy osolíme a rozdělíme na taliře.