Italský těstovinový salát

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 200 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 311.5 mg
  • Vláknina 9337.8 mg
  • Vitamín A 9337.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bazalku omyjeme a otrháme lístky, rajčata omyjeme a rozpůlíme. Mozzarellu nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.

  • 2

    Smícháme sůl, pepř, ocet a olej. V zálivce marinujeme rajčata, cibuli a Mozzarellu asi 30 minut. Přidáme nasucho opražené piniové oříšky.

  • 3

    Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, propláchneme a po okapání vmícháme do rajčat s mozzarellou.

  • 4

    Salát rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu