Italský těstovinový salát
Suroviny
- 400 g Těstoviny Fusilli
- 250 g Rajčata Cherry
- 200 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 28 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 311.5 mg
- Vláknina 9337.8 mg
- Vitamín A 9337.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bazalku omyjeme a otrháme lístky, rajčata omyjeme a rozpůlíme. Mozzarellu nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
-
2
Smícháme sůl, pepř, ocet a olej. V zálivce marinujeme rajčata, cibuli a Mozzarellu asi 30 minut. Přidáme nasucho opražené piniové oříšky.
-
3
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, propláchneme a po okapání vmícháme do rajčat s mozzarellou.
-
4
Salát rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.