Hruškový džem se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 120 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 239.8 mg
- Vláknina 20116 mg
- Vitamín A 20116 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Čtvrtky pokrájíme ještě na menší kousky. Ihned je smícháme s citronovou šťávou a nahrubo rozmělníme.
-
2
Zázvor oloupeme, rozkrájíme na kostičky a zamícháme do hruškového pyré.
-
3
Pyré odvážíme a dáme do hrnce, přidáme potřebné množství želírovacího cukru a celou skořici. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Vyjmeme skořici a horký džem naplníme do čistých sklenic, které uzavřeme, otočíme dnem vzhůru na 15 minut.