Květák s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špenát se smetanou mražený
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 794.5 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdělený květák na růžičky uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Slijeme ho, necháme zakrytý.

  • 3

    V hrnci rozpustíme mražený špenát a nakrájený sýr.

  • 4

    Zalijeme trochou mléka, osolíme a povaříme.

  • 5

    Jakmile se sýr rozpustí, zahustíme škrobem rozmíchaným ve zbytku mléka.

Komentáře k receptu