Zeleninový koláč s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 80 g Oříšky piniové
  • 500 g Květák
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 balení Droždí sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 761 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 218.2 mg
  • Draslík 478.3 mg
  • Vláknina 15262.8 mg
  • Vitamín A 15262.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, droždí, 2 lžiček soli, mléka, másla a 2 vajec vypracujeme těsto, necháme je 30 minut odpočinout.

  • 2

    Květák, rozebraný na růžičky vaříme v osolené vodě 5 minut, vyjmeme, do vody vložíme na nudličky nakrájenou mrkev a povaříme 4 minuty. Scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Očištěné papriky pokrájíme na kostičky. Oříšky nasucho opražíme.

  • 4

    Těsto prohněteme a vyložíme jím vymazanou velkou koláčovou formu. Poklademe zeleninou a oříšky, zalijeme směsí zakysané i sladké smetany se 2 vejci a nastrouhaným parmazánem.

  • 5

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu