Květák se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 11 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 147.7 mg
- Draslík 796.6 mg
- Vláknina 10112.8 mg
- Vitamín A 10112.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 123.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák povaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.
-
2
Kyselou smetanu zahustíme špetkou mouky, osolíme, osladíme a přilijeme citronovou šťávu.
-
3
Vychladlý květák upravíme na mísu, přelijeme omáčkou.
-
4
Vejce uvaříme natvrdo, oddělíme žloutky a protřeme přes síto. Žloutky i bílky nasypeme na květák a posypeme nasekanou petrželkou.