Květák se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 147.7 mg
  • Draslík 796.6 mg
  • Vláknina 10112.8 mg
  • Vitamín A 10112.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák povaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.

  • 2

    Kyselou smetanu zahustíme špetkou mouky, osolíme, osladíme a přilijeme citronovou šťávu.

  • 3

    Vychladlý květák upravíme na mísu, přelijeme omáčkou.

  • 4

    Vejce uvaříme natvrdo, oddělíme žloutky a protřeme přes síto. Žloutky i bílky nasypeme na květák a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu