Telecí plec na hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 4 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 86.2 mg
- Draslík 441.2 mg
- Vláknina 5215.5 mg
- Vitamín A 5215.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou plec nakrájíme na kostky a osmažíme za stálého míchání na oleji, až se šťáva vydusí. Maso zaprášíme moukou, za stálého míchání osmahneme, osolíme a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
-
2
K téměř měkkému masu přidáme hrášek, špetku cukru a dusíme ještě 10 minut do měkka.
-
3
Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.