Telecí plec na hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 400 g Telecí plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.23 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 86.2 mg
  • Draslík 441.2 mg
  • Vláknina 5215.5 mg
  • Vitamín A 5215.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou plec nakrájíme na kostky a osmažíme za stálého míchání na oleji, až se šťáva vydusí. Maso zaprášíme moukou, za stálého míchání osmahneme, osolíme a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

  • 2

    K téměř měkkému masu přidáme hrášek, špetku cukru a dusíme ještě 10 minut do měkka.

  • 3

    Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu