Oříškové škeble

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 110.7 mg
  • Draslík 63.1 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla, vejce a trochy mléka vypracujeme těsto. Vyválíme z něj placku a vykrajujeme obdélníčky (nebo kolečka).

  • 2

    Mleté ořechy smícháme s cukrem, vejcem, jedním žloutkem a lžící rumu.

  • 3

    Náplň klademe vždy na polovinu obdélníčku, přehneme těsto a přimáčkneme.

  • 4

    Škeble pečeme v mírně vyhřáté troubě, ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

Komentáře k receptu