Platýz s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 3 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 96.4 mg
- Draslík 1102.5 mg
- Vláknina 3321.3 mg
- Vitamín A 3321.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filety z platýze osolíme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřátý talíř.
-
2
Do oleje od opékání přidáme jemně nakrájenou cibuli, oloupaná, na plátky pokrájená rajčata, očištěné a rozkrájené papriky, vše podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme kečup a promícháme.
-
3
K téměř hotovému leču přidáme filety platýze, ještě prohřejeme.
-
4
Při podávání ozdobíme porce ryby plátkem citronu a snítkou petrželky.