Tvarohové švestkové řezy
Suroviny
- 500 g Tvaroh jemný
- 700 g Švestky
- 125 g Máslo čerstvé
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 hrnek Mouka polohrubá
- 1 hrnek Cukr krupice
- 1 hrnek Cukr moučkový
- 2.5 hrnek Mléko polotučné
- 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 17 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 123.1 mg
- Draslík 299.2 mg
- Vláknina 6241.8 mg
- Vitamín A 6241.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Teplé mléko (1,5 hrnku), rozehřáté máslo, moučkový cukr a dvě vejce mixujeme asi 2 minuty.
-
2
Do mísy vsypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme umixovanou směs, zlehka zamícháme, nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Těsto rozhrneme, aby bylo u okrajů vyšší, krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Tvaroh, cukr, vejce, mléko a pudinkový prášek rozmixujeme, nalijeme na zapečené těsto. Poklademe půlkami omytých švestek a dopečeme v mírně vyhřáté troubě.