Vepřová krkovička s paprikovou směsí
Suroviny
- 600 g Vepřová krkovička
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.25 l Vývar z hovězích kostí
- 1 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.17 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 34 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 138.3 mg
- Draslík 391.8 mg
- Vláknina 2512.8 mg
- Vitamín A 2512.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, u kostí a po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme.
-
2
Na dno vymaštěného pekáče vložíme jemně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek, poklademe je masem, pokapeme vínem (nebo vývarem) a chvíli zapečeme. Podlijeme trochou vývaru, dusíme přikryté v troubě. Během dušení maso občas obrátíme a podlijeme.
-
3
Měkké plátky vyjmeme, šťávu odpaříme a necháme mírně vysmahnout. Zalijeme vývarem, přidáme část nasekaných bylinek a uvedeme do varu. Vložíme zpět maso, prohřejeme.
-
4
Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, zakapeme octem, přidáme med, zbylé bylinky a krátce podusíme.
-
5
Při podávání maso obložíme paprikovou směsí.
-
6
Vhodnou přílohou je rýže.