Zapékané paprikové palačinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Telecí plec
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 1.5 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 139.3 mg
  • Draslík 542 mg
  • Vláknina 3052.4 mg
  • Vitamín A 3052.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme nadrobno nakrájené maso, opečeme. Vmícháme papriku, podlijeme vývarem, osolíme a dusíme do měkka. Před koncem dušení přilijeme mouku, rozkvedlanou ve 3 lžících smetany.

  • 2

    Část omáčky odebereme a rozšleháme se smetanou, zbylou omáčku rozmíchanáme s masem na kaši.

  • 3

    Z mléka, vejce, mouky a soli připravíme těsto, upečeme z něj 4 palačinky. Naplníme je připravenou směsí, stočíme a rozkrojíme na poloviny. Urovnáme do zapékací mísy, polijeme smetanou s omáčkou, vše posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm pečeme v dobře vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu