Zapékané paprikové palačinky
Suroviny
- 200 g Telecí plec
- 100 g Mouka polohrubá
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1.77 g Máslo čerstvé
- 250 ml Mléko polotučné
- 2 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 0.25 l Vývar z hovězích kostí
- 1.5 dl Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 16 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 139.3 mg
- Draslík 542 mg
- Vláknina 3052.4 mg
- Vitamín A 3052.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme nadrobno nakrájené maso, opečeme. Vmícháme papriku, podlijeme vývarem, osolíme a dusíme do měkka. Před koncem dušení přilijeme mouku, rozkvedlanou ve 3 lžících smetany.
-
2
Část omáčky odebereme a rozšleháme se smetanou, zbylou omáčku rozmíchanáme s masem na kaši.
-
3
Z mléka, vejce, mouky a soli připravíme těsto, upečeme z něj 4 palačinky. Naplníme je připravenou směsí, stočíme a rozkrojíme na poloviny. Urovnáme do zapékací mísy, polijeme smetanou s omáčkou, vše posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pokrm pečeme v dobře vyhřáté troubě.