Vepřové kotlety na medu s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.47 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 72.6 mg
  • Draslík 850.9 mg
  • Vláknina 10336.8 mg
  • Vitamín A 10336.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety po okrajích a u kostí nařízneme, naklepeme je, osolíme a opečeme na oleji.

  • 2

    Maso podlijeme trochou vývaru, pokapeme medem, sójovou omáčkou, okořeníme zázvorem, rozetřeným česnekem, zakapeme citronovou šťávou a dusíme. Během dušení kotlety obracíme a podléváme vývarem.

  • 3

    K téměř měkkému masu přidáme hrášek a chvíli podusíme.

  • 4

    Podáváme s noky.

Komentáře k receptu