Bramborák s kapustou a Nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1023 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 44.6 mg
- Draslík 1245.3 mg
- Vláknina 16200 mg
- Vitamín A 16200 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kapustu nakrájíme na proužky, přelijeme vroucí osolenou vodou a blanšírujeme asi 5 minut. Vodu slijeme, kapustu propláchneme, necháme okapat.
-
2
Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, šunku nakrájíme na kostičky.
-
3
Ve dvou pánvích rozpustíme máslo. Do každé nasypeme 50 g šunky a opečeme ji. Přidáme brambory s kapustou a rozprostřeme je přes šunku. Osolíme, opepříme a upěchujeme lžící. Bramborák osmažíme po obou stranách do křupava.
-
4
Sýr rozkrájíme na plátky a rozložíme na upečené placky. Pánve přiklopíme pokličkou a smažíme ještě 3 minuty, až se sýr roztaví.
-
5
Na každý talíř položíme půlku bramboráku a ihned podáváme.