Telecí plec po milánsku
Suroviny
- 250 g Telecí plec
- 30 g Celer bulvový
- 50 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Bujón hovězí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.09 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 31 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 53.9 mg
- Draslík 262.5 mg
- Vláknina 1953 mg
- Vitamín A 1953 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou plec nakrájíme na stejně velké kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev, celer a lehce osmahneme.
-
2
Do základu přidáme kousky masa, kečup, bujónovou kostku, nasekanou petrželku, sůl, pepř a trochu vody. Zvolna dusíme, až maso téměř změkne.
-
3
Poté vmícháme mouku, rozmíchanou se lžící vody, citronovou šťávu a chvíli povaříme.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.