Těstoviny s hovězí roštěnou
Suroviny
- 150 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 50 g Těstoviny čtyřvaječné
- 120 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 5 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 0.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 14 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 42.8 mg
- Draslík 754.1 mg
- Vláknina 7579.5 mg
- Vitamín A 7579.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku smícháme se sherry, přelijeme přes maso, promícháme a necháme 15 minut odležet.
-
2
Omytý pórek rozkrájíme na kousky, očištěné houby krájíme na plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme a necháme okapat.
-
3
V pánvi na rozpáleném oleji opečeme za stálého míchání připravené maso. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
-
4
Do výpeku vložíme houby s pórkem a smažíme je asi 5 minut. Podlijeme vínem, vrátíme zpět maso, směs podle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Nakonec maso promícháme s uvařenými těstovinami a pokrm ozdobíme pažitkou.