Těstoviny s hovězí roštěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 0.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 42.8 mg
  • Draslík 754.1 mg
  • Vláknina 7579.5 mg
  • Vitamín A 7579.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku smícháme se sherry, přelijeme přes maso, promícháme a necháme 15 minut odležet.

  • 2

    Omytý pórek rozkrájíme na kousky, očištěné houby krájíme na plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi na rozpáleném oleji opečeme za stálého míchání připravené maso. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.

  • 4

    Do výpeku vložíme houby s pórkem a smažíme je asi 5 minut. Podlijeme vínem, vrátíme zpět maso, směs podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Nakonec maso promícháme s uvařenými těstovinami a pokrm ozdobíme pažitkou.

Komentáře k receptu