Masové krokety v zelenině
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Jablka
- 0.11 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Kečup
- 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Hrášek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 36 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 70.1 mg
- Draslík 245.3 mg
- Vláknina 6716.7 mg
- Vitamín A 6716.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme na kolečka, zvlhčíme vodou, vymačkáme, rozmělníme, promícháme s mletým masem, vejcem, moukou, solí, pepřem a 1 jemně nakrájenou cibulí.
-
2
Ze směsi vytvarujeme tenké válečky - krokety. Opečeme je na sádle po všech stranách a vyjmeme. Na sádle zpěníme druhou cibuli, rozkrájenou na kolečka, zaprášíme mletou paprikou, přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu a jablko. Přilijeme kečup, přisypeme hrášek a vše krátce podusíme. Nakonec vložíme krokety a jen prohřejeme.
-
3
Vhodnou přílohou jsou těstoviny.