Masové krokety v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Jablka
  • 0.11 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Hrášek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 70.1 mg
  • Draslík 245.3 mg
  • Vláknina 6716.7 mg
  • Vitamín A 6716.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na kolečka, zvlhčíme vodou, vymačkáme, rozmělníme, promícháme s mletým masem, vejcem, moukou, solí, pepřem a 1 jemně nakrájenou cibulí.

  • 2

    Ze směsi vytvarujeme tenké válečky - krokety. Opečeme je na sádle po všech stranách a vyjmeme. Na sádle zpěníme druhou cibuli, rozkrájenou na kolečka, zaprášíme mletou paprikou, přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu a jablko. Přilijeme kečup, přisypeme hrášek a vše krátce podusíme. Nakonec vložíme krokety a jen prohřejeme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou těstoviny.

Komentáře k receptu