Kuřecí stehna po maďarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 176 mg
  • Draslík 604.2 mg
  • Vláknina 2076.8 mg
  • Vitamín A 2076.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá stehna osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a dusíme. Po chvíli přidáme jemně nakrájenou cibuli, ještě trochu papriky a dusíme téměř do měkka.

  • 2

    K poloměkkým stehnům přidáme očištěné žampiony rozkrájené na plátky, vše dusíme do měkka (nebo pečeme v troubě).

  • 3

    Měkké maso upravíme na talíře. Do šťávy přilijeme smetanu, přihřejeme k varu a nalijeme pod stehna.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu