Kuřecí stehna po maďarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 28 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 176 mg
- Draslík 604.2 mg
- Vláknina 2076.8 mg
- Vitamín A 2076.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá stehna osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a dusíme. Po chvíli přidáme jemně nakrájenou cibuli, ještě trochu papriky a dusíme téměř do měkka.
-
2
K poloměkkým stehnům přidáme očištěné žampiony rozkrájené na plátky, vše dusíme do měkka (nebo pečeme v troubě).
-
3
Měkké maso upravíme na talíře. Do šťávy přilijeme smetanu, přihřejeme k varu a nalijeme pod stehna.
-
4
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.