Dietní karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 19 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 136.2 mg
- Draslík 209.4 mg
- Vláknina 195.5 mg
- Vitamín A 195.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na plátky a zvlhčíme vodou. Omyté maso a párek umeleme spolu se žemlemi. Směs osolíme, okořeníme nasekanými bylinkami, přidáme vejce, trochu mouky a vše dobře promícháme.
-
2
Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, které urovnáme do pekáče s trochou vody a pečeme. Během pečení karbanátky obracíme, podle potřeby podléváme. Nakonec přidáme kousek másla.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.