Drůbková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 92 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 277.8 mg
- Draslík 604.1 mg
- Vláknina 8445 mg
- Vitamín A 8445 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnuté kuřecí drůbky zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř do měkka. Přidáme očištěnou zeleninu, vaříme, až vše změkne.
-
2
Vývar scedíme, z drůbků obereme maso a nadrobno je nakrájíme, uvařenou zeleninu rozkrájíme na kousky. Vývar uvedeme do varu, zavaříme do něj nudle, přidáme maso, zeleninu a necháme jen přejít varem.
-
3
Při podávání posypeme polévku nasekanou pažitkou.