Kuřecí ragú v sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí maso vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 31.4 mg
  • Draslík 3.9 mg
  • Vláknina 245.6 mg
  • Vitamín A 245.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Přilijeme smetanu a vývar, osolíme, okořeníme, necháme přejít varem.

  • 2

    Část omáčky nalijeme do zapékací mísy, poklademe ji masem, nakrájeným na nudličky, přelijeme zbylou omáčkou. Povrch posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut a potom ještě asi 2 minuty pod grilem.

  • 4

    Podáváme s toasty.

Komentáře k receptu