Sázená vejce po pekařsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 krajíc Veka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.35 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.7 mg
  • Draslík 88.7 mg
  • Vláknina 144.8 mg
  • Vitamín A 144.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na lívanečníku vymazaném olejem osmažíme jemně nakrájený česnek a vyjmeme ho. Přidáme na kostičky rozkrájenou veku bez kůrky a za stálého míchání osmažíme do zlatova.

  • 2

    Na osmažené kostičky veky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a na mírném ohni smažíme, až bílky ztuhnou.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu