Kapusta dušená s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 11 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 782.7 mg
- Vláknina 13719.8 mg
- Vitamín A 13719.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky. Omytou, košťálu zbavenou kapustu uvaříme do poloměkka a nasekáme.
-
2
V kastrole na másle necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli. Přidáme mrkev, podlijeme vývarem z kapusty a dusíme 20 minut. Potom přidáme nasekanou kapustu, sůl, pepř, mírně podlijeme a zvolna dodusíme.
-
3
Ve 3 lžících vody rozkvedláme lžíci mouky, nalijeme na zeleninu a povaříme do zhoustnutí. Podle chuti pokrm dosolíme.
-
4
Uvařené brambory krájíme na kostičky a smícháme s uvařenou zeleninou tak, aby zůstaly celé. Vše prohřejeme, rozdělíme na talíře a poklademe vločkami másla.