Žampionové omelety na telecím masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 48 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 404.7 mg
- Draslík 807.8 mg
- Vláknina 500 mg
- Vitamín A 500 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na polovině dávky másla. 1/4 žampionů vložíme na pánev s rozehřátým olejem, zalijeme vejcem rozkvedlaným se solí a lžící smetany, usmažíme omeletu. Stejným způsobem usmažíme další tři omelety.
-
2
Omyté maso pokrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Maso přendáme na nahřáté talíře.
-
3
Na oleji osmahneme plátky šunky, položíme je na usmažené omelety, ty stočíme a položíme na řízky.
-
4
Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo, vývar a sůl, povaříme a podlijeme řízky.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.