Žampionové omelety na telecím masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Telecí kýta
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 404.7 mg
  • Draslík 807.8 mg
  • Vláknina 500 mg
  • Vitamín A 500 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na polovině dávky másla. 1/4 žampionů vložíme na pánev s rozehřátým olejem, zalijeme vejcem rozkvedlaným se solí a lžící smetany, usmažíme omeletu. Stejným způsobem usmažíme další tři omelety.

  • 2

    Omyté maso pokrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Maso přendáme na nahřáté talíře.

  • 3

    Na oleji osmahneme plátky šunky, položíme je na usmažené omelety, ty stočíme a položíme na řízky.

  • 4

    Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo, vývar a sůl, povaříme a podlijeme řízky.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu