Špaldové housky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 2 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 11.2 mg
- Vláknina 627.7 mg
- Vitamín A 627.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, soli, sušeného droždí a vlažné vody (podle potřeby) vypracujeme řidší těsto. Necháme je přikryté 1 - 2 hodiny kynout na teplém místě.
-
2
Těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Z každého dílu vytvarujeme housku (nebo rohlík), urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších 30 minut kynout.
-
3
Housky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia po dobu 20 - 30 minut do zlatova.