Kapr s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 32 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 162 mg
- Draslík 759.8 mg
- Vláknina 1860.2 mg
- Vitamín A 1860.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce kapra bez kůže vložíme do zapékací mísy vymazané lžící másla a vysypané strouhankou. Osolíme, posypeme kari kořením, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli a vše polijeme kečupem (nebo rajčatovým protlakem). Na každou porci položíme navrch kousek másla.
-
2
Kapra pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut za občasného podlití horkou vodou.
-
3
Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným křenem.