Dýňová musaka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 200 g Rajčata
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 800 g Dýně
  • 28 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 157.6 mg
  • Draslík 881.8 mg
  • Vláknina 4350.8 mg
  • Vitamín A 4350.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Namočíme je do osolené vody asi na 1 hodinu. Plátky vyjmeme, osušíme, obalíme v polohrubé mouce a osmažíme na horkém oleji (50 ml) dorůžova.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a dusíme. Když se voda odpaří, přidáme mletou papriku, pepř a oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata. Vše krátce podusíme.

  • 3

    Na dno máslem vymaštěného pekáče položíme plátky smažené dýně, vrstvu mletého masa a opět plátky dýně, které tvoří vrchní vrstvu. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Nakonec pokrm zalijeme trochou smetany rozmíchané s 2 vejci a dopečeme dorůžova.

Komentáře k receptu