Dýně zapečená s masem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 57 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 136.7 mg
- Draslík 788 mg
- Vláknina 3405.3 mg
- Vitamín A 3405.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na plátky silné asi 7 mm. Osolíme a necháme odstát na cedníku. Potom plátky opláchneme, osušíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, opečeme na oleji po obou stranách.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky. Připravenou dýni, nadrobno nakrájené maso a rajčata urovnáme ve vrstvách do pekáče a posypeme rozetřeným česnekem. Pokrm opepříme a zapečeme v mírně vyhřáté troubě.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.