Dýně zapečená s masem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 700 g Dýně
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 100 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 136.7 mg
  • Draslík 788 mg
  • Vláknina 3405.3 mg
  • Vitamín A 3405.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na plátky silné asi 7 mm. Osolíme a necháme odstát na cedníku. Potom plátky opláchneme, osušíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, opečeme na oleji po obou stranách.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky. Připravenou dýni, nadrobno nakrájené maso a rajčata urovnáme ve vrstvách do pekáče a posypeme rozetřeným česnekem. Pokrm opepříme a zapečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.

Komentáře k receptu