Lyonský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 27 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 253.8 mg
- Draslík 304.4 mg
- Vláknina 4156.5 mg
- Vitamín A 4156.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrojeným stroužkem česneku potřeme dno pánve, přilijeme olej a osmažíme na něm kostičky toastového chleba. Smažíme je asi 2 minuty, vyjmeme z oleje a osušíme papírovou utěrkou. Pánev otřeme od oleje dosucha.
-
2
Do pánve nalijeme olivový olej, rozehřejeme jej a smažíme na něm nakrájenou jarní cibulku a proužky slaniny. Přidáme ocet, hořčici a vaříme 2 minuty, aby se vyvařila asi 1/3 objemu.
-
3
Omyté salátové listy v míse přelijeme připravenou zálivkou a protřepeme. Upravíme na talíře.
-
4
Připravíme vejce na ozdobu - pánev plnou vody přivedeme k varu, vejce rozklepneme do misky a necháme sklouznout do vařící vody. Vaříme je 3 minuty, vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou. Vejce položíme na salát a posypeme opečenými krutony.
-
5
Ihned podáváme.