Trakijské fazole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 3 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 2.6 mg
- Draslík 1964.9 mg
- Vláknina 35668 mg
- Vitamín A 35668 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebrané, propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme do měkka.
-
2
Uvařené fazole scedíme, osolíme, upravíme na talíře, posypeme mletou paprikou a nasekanou petrželkou.
-
3
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a 3 lžíce vařící vody. Necháme přejít varem a nalijeme na fazole.
-
4
Každou porci ozdobíme dílkem citronu a podáváme.