Hovězí pečeně v hořčicové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 77.9 mg
- Draslík 75.1 mg
- Vláknina 1516.6 mg
- Vitamín A 1516.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso naklepeme, protkneme klínky z poloviny dávky slaniny a osolíme.
-
2
Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na oleji, přidáme pokrájený česnek, cibuli a usmažíme je do zlatova. Vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme hořčici, opepříme a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
-
3
Zpola měkké maso dáme do trouby a bez poklice dopečeme. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme strouhanku, bujón, pivo a vše krátce povaříme. Omáčku dochutíme hořčicí, vložíme do ní naporcované maso a jen prohřejeme.
-
4
Podáváme s houskovými knedlíky.