Italská fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 457 mg
- Vláknina 8317.5 mg
- Vitamín A 8317.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat asi 3 hodiny. Poté je v téže vodě uvaříme do měkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a vaříme 20 minut.
-
3
Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr a fazole i s vývarem. Vše několik minut povaříme. Nakonec polévku ochutíme oreganem a polévkovým kořením.
-
4
Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.