Rychlá jablková bábovka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka polohrubá
  • 180 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 157.8 mg
  • Vláknina 3753.8 mg
  • Vitamín A 3753.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr, mouku, rozpuštěné máslo (nebo Heru), kypřicí prášek, skořici, vejce a oloupaná, na kostičky nakrájená jablka.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymaštěné, moukou vysypané bábovkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

  • 3

    Upečenou bábovku pocukrujeme.

Komentáře k receptu