Vepřové kotlety na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 191.8 mg
- Draslík 571.5 mg
- Vláknina 8020 mg
- Vitamín A 8020 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety nařízneme u kostí i po okrajích, naklepeme, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Maso namočíme do rozšlehaného vejce a vložíme na teflonovou pánev s rozehřátým olejem. Zvolna opékáme po jedné straně, obrátíme a pečeme asi minutu.
-
2
Poté přidáme k masu na nudličky nakrájenou červenou i zelenou papriku, půlkolečka cibule a předvařenou růžičkovou kapustu. Vše ještě 3 minuty podusíme.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.