Zapékaná cibulačka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 krajíc Veka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.18 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 507 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 8.6 mg
  • Draslík 114.6 mg
  • Vláknina 2550 mg
  • Vitamín A 2550 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Část osmahneme na oleji, zalijeme vařící vodou, ve které jsme rozmíchali bujón, osolíme a přidáme zbylou cibuli. Vaříme, až cibule zcela změkne.

  • 2

    Plátky veky osmahneme na pánvi vytřené olejem, rozdělíme na talíře a zalijeme vařící polévkou. Když plátky veky vyplavou, posypeme je nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu