Vepřové hranolky s vínem a švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 30 g Slanina vepřová
  • 200 g Švestky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.09 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 94.9 mg
  • Draslík 584.8 mg
  • Vláknina 2368.5 mg
  • Vitamín A 2368.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je a pokrájíme na hranolky.

  • 2

    Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu, nakrájenou na nudličky. Přidáme jemně rozkrájenou cibuli a zpěníme ji. Vmícháme maso a za stálého míchání zprudka opečeme. Přidáme máslo, odpeckované a na nudličky pokrájené švestky, džem, přilijeme víno. Vše krátce podusíme, nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.

Komentáře k receptu