Vepřové hranolky s vínem a švestkami
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
- 30 g Slanina vepřová
- 200 g Švestky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.09 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 27 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 94.9 mg
- Draslík 584.8 mg
- Vláknina 2368.5 mg
- Vitamín A 2368.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je a pokrájíme na hranolky.
-
2
Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu, nakrájenou na nudličky. Přidáme jemně rozkrájenou cibuli a zpěníme ji. Vmícháme maso a za stálého míchání zprudka opečeme. Přidáme máslo, odpeckované a na nudličky pokrájené švestky, džem, přilijeme víno. Vše krátce podusíme, nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.
-
3
Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.