Kuře se 40 stroužky česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1600 g Kuře
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 4 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bageta
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 40 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1296 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 153 g
  • Sodík 920 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 1561.9 mg
  • Vláknina 25938.5 mg
  • Vitamín A 25938.5 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dovnitř omytého kuřete vložíme nasekanou celerovou nať, po dvou snítkách tymiánu, rozmarýnu a petrželky a přidáme ještě 6 stroužků česneku. Křídla a nohy kuřete upevníme nití a celé kuře potřeme olejem a osolíme.

  • 2

    Na dno pekáče dáme 10 stroužků česneku a přidáme zbylé bylinky, nakrájený celer, mrkev a cibuli. Nakonec do pekáče vložíme kuře, obložíme je zbylým česnekem a přilijeme zbylý olej a bílé víno. Pod pokličkou pečeme asi 80 minut.

  • 3

    Upečené kuře vyjmeme a šťávu slijeme do kastrůlku. Odstraníme česnek, sebereme přebytečný tuk a asi 3 minuty šťávu povaříme.

  • 4

    Kuře naporcujeme, přelijeme šťávou a ozdobíme česnekem.

  • 5

    Podáváme s opečenými krajíčky bagety potřenými měkkou česnekovou dužinou.

Komentáře k receptu