Kuře se 40 stroužky česneku
Suroviny
- 1600 g Kuře
- 250 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 4 ks Tymián čerstvý
- 4 ks Petržel - nať
- 1 ks Bageta
- 2 ks Celer - nať
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.25 ks Celer bulvový
- 40 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1296 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 153 g
- Sodík 920 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 1561.9 mg
- Vláknina 25938.5 mg
- Vitamín A 25938.5 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dovnitř omytého kuřete vložíme nasekanou celerovou nať, po dvou snítkách tymiánu, rozmarýnu a petrželky a přidáme ještě 6 stroužků česneku. Křídla a nohy kuřete upevníme nití a celé kuře potřeme olejem a osolíme.
-
2
Na dno pekáče dáme 10 stroužků česneku a přidáme zbylé bylinky, nakrájený celer, mrkev a cibuli. Nakonec do pekáče vložíme kuře, obložíme je zbylým česnekem a přilijeme zbylý olej a bílé víno. Pod pokličkou pečeme asi 80 minut.
-
3
Upečené kuře vyjmeme a šťávu slijeme do kastrůlku. Odstraníme česnek, sebereme přebytečný tuk a asi 3 minuty šťávu povaříme.
-
4
Kuře naporcujeme, přelijeme šťávou a ozdobíme česnekem.
-
5
Podáváme s opečenými krajíčky bagety potřenými měkkou česnekovou dužinou.