Kapusta zapečená s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapusta hlávková
  • 200 g Rýže loupaná
  • 250 g Houby čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 42.1 mg
  • Draslík 1240.1 mg
  • Vláknina 14857.2 mg
  • Vitamín A 14857.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 241.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na části sádla osmahneme očištěné, nakrájené houby, přidáme propláchnutou rýži, osolíme, zalijeme 3 dl vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Očištěnou, na čtvrtky rozkrojenou kapustu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a po okapání ji nadrobno nakrájíme.

  • 3

    Do vymaštěné zapékací mísy vložíme střídavě vrstvy kapusty a rýže s houbami - tuto vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Horní vrstvu tvoří kapusta. Každou vrstvu kapusty navlhčíme smetanou a rozehřátým sádlem, vrchní vrstvu posypeme osmaženou strouhankou.

  • 4

    Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu