Hovězí roštěnky na česneku
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 27 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 87.3 mg
- Draslík 490.2 mg
- Vláknina 483.5 mg
- Vitamín A 483.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Roštěnky poprášíme moukou a opečeme je po obou stranách na oleji.
-
2
Přidáme česnek nakrájený na plátky, sójovou omáčku, pepř a vegetu. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Při dušení maso obracíme a podléváme vodou.
-
3
Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme strouhanku a pivo a za stálého míchání přivedeme k varu. Vložíme zpět roštěnky a krátce je podusíme.
-
4
Podáváme s bramborovými knedlíky.