Horký jablečný mošt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 6 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 l Džus jablečný
  • 0.333333 šálek Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 6.6 mg
  • Draslík 211.8 mg
  • Vláknina 8154.7 mg
  • Vitamín A 8154.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu smícháme jablečný džus (nebo mošt) s medem a citronovou šťávou. Nové koření, celou skořici a hřebíček svážeme do plátýnka, vložíme do šťávy. Pod pokličkou zahříváme na mírném ohni k bodu varu (ale nevaříme), odstavíme, odstraníme koření a přilijeme brandy.

  • 2

    Mošt zamícháme a rozlijeme do sklenic. Na povrch každého nápoje položíme 1/2 lžičky másla, zamícháme a podáváme.

Komentáře k receptu