Horký jablečný mošt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 5 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 6.6 mg
- Draslík 211.8 mg
- Vláknina 8154.7 mg
- Vitamín A 8154.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu smícháme jablečný džus (nebo mošt) s medem a citronovou šťávou. Nové koření, celou skořici a hřebíček svážeme do plátýnka, vložíme do šťávy. Pod pokličkou zahříváme na mírném ohni k bodu varu (ale nevaříme), odstavíme, odstraníme koření a přilijeme brandy.
-
2
Mošt zamícháme a rozlijeme do sklenic. Na povrch každého nápoje položíme 1/2 lžičky másla, zamícháme a podáváme.