Rýžová nádivka se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 45 g
- Sodík 906 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 309.2 mg
- Vláknina 1771.8 mg
- Vitamín A 1771.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dušenou rýži promícháme s řapíkatým celerem nakrájeným na kousky, rozpuštěným máslem, jemně pokrájenou cibulí, kostičkami opečené slaniny, vínem a nasekanou petrželkou. Nádivku podle chuti osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
-
2
Rýžovou nádivku použijeme k naplnění drůbeže nebo ji ve vymaštěném pekáčku ve středně vyhřáté troubě upečeme a podáváme jako přílohu k masu.